Valokuvien, allekirjoitusten liittäminen sekä pdf-tiedostojen luonti ei väliaikaisesti toimi [RATKAISTU]

Ampuma kohtasi 29.3.2023 vian, joka esti valokuvien ja allekirjoitusten tallentamisen päiväkirjamerkintöihin ja niiden tarkastelun sekä PDF-tiedostojen luonnin ja tarkastelun. Tässä päivittyvä raportti tapahtumien kulusta.

Vika havaittu 29.3.2023 09:11 EEST

Havaittu Ampuman päässä ongelma, joka liittyy tiedostojen (valokuvat, PDF-tiedostot ym.) tallentamiseen ja katseluun. Tästä syystä esimerkiksi valokuvien liittäminen, allekirjoitusten liittäminen tai PDF-tiedostojen luonti tai avaaminen ei toimi. Ongelma vaikuttaa sekä mobiilisovellukseen että Ampuman web-sovellukseen.

Ongelma johtuu suorituskykyongelmasta käyttämässämme palvelinkeskuksessa, joka on palveluntarjoajan mukaan alkanut 29.3.2023 klo 05:12 EEST. Palveluntarjoajan asiantuntijat selvittävät ja korjaavat ongelmaa pikavauhtia. Ampuma tarkkailee tilannetta ja toivoo tilanteen pikaista korjaantumista. Pahoittelemme aiheutunutta vaivaa!

Päivitys 29.3.2023 14:15 EEST – korjaus jatkuu

Väliaikatieto palveluntarjoajalta. Palveluntarjoajan asiantuntijat tutkivat ja korjaavat ongelmaa edelleen. Heidän arvionsa mukaan asian korjaaminen kestää vielä muutaman tunnin. Ampuman mahdollisuudet vaikuttaa asiaan ovat rajoitetut, mutta tutkimme, miten Ampuman täysi toimintakyky voitaisiin palauttaa nopeammin.

Päivitys 29.3.2023 17:20 EEST – päätös varajärjestelmään siirtymisestä

Ampuma päätti siirtyä varajärjestelmän käyttöön varmuuskopion pohjalta.

• Kaikki ennen 29.3.2023 klo 03:00 EEST tallennetut valokuvat, allekirjoitukset, PDF-tiedostot ja profiilikuvat pitäisi toimia normaalisti.
  • 29.3.2023 03:00 EEST – 29.3.2023 05:12 EEST välillä tallennetut valokuvat, allekirjoitukset, PDF-tiedostot ja profiilikuvat ovat tallessa, mutta ne eivät ole saatavilla väliaikaisesti.
  • 29.3.2023 05:12 EEST – 29.3.2023 17:20 EEST välillä valokuvien, allekirjoitusten, PDF-tiedostojen ja profiilikuvien tallennus ja katseleminen on epäonnistunut tietojemme mukaan kaikilla Ampumaa tuolloin käyttäneillä käyttäjillä.

Palveluntarjoaja korjaa edelleen ongelmaa omassa päässään. Ampuma monitoroi tilannetta.

Päivitys 29.3.2023 19:16 EEST – ratkaisu löytynyt

Palveluntarjoaja ilmoitti korjanneensa häiriön. Ampuma palautti järjestelmänsä takaisin pääjärjestelmään. Kaikki näyttäisi toimivan oikein ja kaikki onnistuneesti tallennetut valokuvat, allekirjoitukset, PDF-tiedostot ja profiilikuva ovat jälleen normaalisti saataville. Ampuma monitoroi tilannetta edelleen.

Johtopäätökset

• Ampuman varmuuskopiot toimivat ja auttoivat tilanteen lieventämisessä
  • Siirtyminen varajärjestelmään ja takaisin sujui ongelmitta
  • Ampuman täytyy kehittää toimintatapaansa, jotta siirtyminen varajärjestelmään tehtäisiin tulevaisuudessa ripeämmin.
  • Ampuman täytyy tarkastella järjestelmäänsä ja pyrittävä teknisin ratkaisuin minimoimaan mahdollisuudet sille, että vastaava Ampumasta riippumaton vikatilanne pääsisi syntymään uudelleen tulevaisuudessa.